Arròs caldós ben calent a l’agost

“Hi ha qui no comprén com, al ple de l’estiu, quan la calor pot arribar a ser insuportable justament al ple migdia, a l’hora de dinar els valencians mengem aquesta mena d’arrossos caldosos, calents. Jo, a aquesta gent, amiga dels plats frescs i de les amanides verdes que, perquè no entén aquest costum, el rebutja manifestant-se en contra d’aquests plats que considera absurds, el solc dir que, al món antic –el món d’abans dels congeladors i de les neveres–, de fred, només n’hi havia d’hivern, i que, d’estiu, la calor es combatia amb brises, ombres i frescors, o frescoretes, o senzillament amb més calor, com encara passa als països del nord d’Àfrica, on per exemple, per encalmar la set, més que beure una cervesa o una Coca-cola gelades, es prenen un got de te amb menta, i cremant. 

Doncs ben igual.”

(PIERA, Josep. Els arrossos de casa. Barcelona, Ed. Empúries, s.a.,  2.000. pp 104-105)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s